Yritys sai alkunsa 1940-luvun loppupuolella Härkätien varrella. Yrityksen perustaja Eino Kallio aloitti eräänlaisena monitoimimiehenä, hän tarjosi korjaamo- ja suutaripalveluita sekä maatalouskoneita. Yrityksen nimeksi tuli Eino Kallion polkupyöräliike. Tuohon aikaan ei ollut tarjolla valmiita polkupyöriä, vaan yritykset kasasivat myymänsä polkupyörät eri paikoista hankituista osista. Eikan oma polkupyörämerkki oli nimeltään Jymy. Tunturin polkupyörät ovat olleet yrityksen valikoimissa jo 1960-luvulta lähtien.

Merkittävä muutos yrityksen historiassa tapahtui 1.10.1984, kun tehtiin sukupolven vaihdos. Uudeksi yrittäjäksi tuli Vesa Kallio ja samalla yrityksen nimi muutettiin Marttilan pyörä- ja koneliikkeeksi. Nimi haluttiin vaihtaa paremmin yrityksen tarjontaa kuvaavaksi, koska valikoimiin olivat tulleet myös moottorisahat sekä puutarhakoneet.

Yritys sijaitsi pitkään hieman syrjässä Härkätien varrella. Yritys on aina ollut elinvoimainen ja sillä on vakaa asiakaskunta. Se on ollut hyvin tunnettu lähipiirin asukkaiden keskuudessa, mutta hieman vaikeammin tavoitettavissa satunnaisille kulkijoille. Tästä huolimatta yrityksellä on ollut vakituisia asiakkaita myös kauempaakin. Vesa laajensi ja uudisti Härkätien varrella olleita yrityksen tiloja useampaan otteeseen. Vuonna 2011 tapahtui toinen merkittävä muutos yrityksen historiassa, kun se muutti perinteiseltä paikaltaan Aurantien ja Hämeentien risteykseen. Lyhyestä matkasta huolimatta muutos oli merkittävä ja nyt yritys oli paljon helpommin uusien asiakkaiden saavutettavissa.

Viimeisin muutos tapahtui vuonna 2014, kun yritys muutti toisen kerran. Nyt muuttomatka oli vain vajaat kaksi kilometri ja yritys on yhä kätevästi aivan Hämeentien varrella. Silmiinpistävin muutos on rakennuksen helposti tunnistettava oranssi Stihlin väri, joka kuvastaa hyvin yrityksen suurta Stihlin valikoimaa. Uudella sijainnilla voidaan helpommin palvella polkupyörien ostajia, koska nyt pihalle tulevan pyörätien ansiosta testimahdollisuudet ovat aikaisempaa turvallisemmat.

Yrityksen valttikorttina on aina ollut henkilökohtainen ja laadukas palvelu sekä kattavat valikoimat. Tämän vuoksi yritys on säilyttänyt asemansa jo kahden sukupolven ajan ja sillä on paljon vakituisia asiakkaita.